Om Aktiv Fritid

Det bedste af det bedste

Aktiv Fritid ejes og drives af Jesper L. Christensen og Michael Seidenfaden. Virksomheden blev etableret i 1998 af de to partnere, og visionen er at tilbyde sjællænderne det bedste udstyr, den bedste beklædning og de bedste oplevelser inden for jagt, lystfiskeri og friluftsliv.

Denne vision er realiseret gennem:

  • Den 600 kvadratmeter store, nyrenoverede forretning midt i Køge.
  • Vores solide og varierede produktsortiment.
  • De mange jagt- og lystfiskerevents hvert år.
  • Firmaevents med alt fra kutterture til lerdueskydning og udfordringer i det fri.
  • Stor passion og drive.
  • Faglig viden, rådgivning og top service.

Aktiv Fritid er stedet for jagtentusiaster, passionerede lystfiskere og friluftselskere. For de to ejere, Jesper Ladegaard og Michael Seidenfaden, er kærligheden til det aktive udeliv og ikke mindst lederudviklingssystemet Stifinder vejen til en god forretning.

Hos Aktiv Fritid skal hele 600m2 fyldt med ypperligt grej og kvalitetstøj sikre kunderne de mest fantastiske naturoplevelser udendørs. Forretningen har bl.a. Danmarks største udvalg til kystfiskeri og en af Sjællands største jagtafdelinger med et kæmpestort udvalg af våben, optik og beklædning.

– Vi er selv aktive jægere, lystfiskere og friluftsmennesker, og har konstant fingeren på pulsen. Derfor fører vi også det bedste af det bedste, for vi tror på, at udstyr med høj kvalitet og funktionalitet fører til de bedste oplevelser, når du er ude på jagt, fiskeri eller bare outdoor, forklarer direktør Jesper Ladegaard om forretningens dna.

Kunderne kommer gerne langvejs fra pga. det store udvalg af gode mærkevarer og de 15 ansattes høje ekspertise. Herudover skaber både deres 100-meter lange, underjordiske skydebane og muligheden for at teste det nye fiskegrej i Køge Å i baghaven merværdi for kunderne – ligesom viften af bl.a. jagttegnsundervisning, skydekurser, fisketure, rejser og temadage om alt fra fluebinding til opsætning af vildtkamera.

Frisk pust til forretningen med Stifinderværktøjerne

Aktiv Fritids to ejere er begge faguddannede i branchen, og havde derfor et godt kendskab til både produkter og leverandører med i rygsækken, da de startede butikken sammen kun 21 og 27 år gamle i 1998. De sparrer begge to flittigt med andre erhvervsfolk, og i 2006 fik Aktiv Fritid salgsdirektør i Føtex, Jan Larsen, som bestyrelsesformand. Det gav plads til organisations- og ledelsesudvikling. Jan Larsen var nemlig også Stifinder, og det samme er Jesper Ladegaard og Michael Seidenfaden siden blevet. Stifinderuddannelsen bygger bl.a. på ledelsesteori, hjerneforskning, indiansk visdom og coaching- og samarbejdsmetoder hos elitesportsfolk og Jægerkorpset.

– Filosofien er, at hvis ikke vi udvikler os selv, så kan vi ikke udvikle forretningen. Stifinderkurset giver en forståelse af, hvordan man yder en toppræstation. De tre Stifindermoduler har været en fantastisk rejse i selvindsigt, mentaltræning og hvordan man skaber det stærkeste team. Dé værktøjer overfører vi nu til medarbejderne og dermed forretningen. Udover vores høje faglighed er det nemlig i teamet og den personlige talentudvikling, at nøglen til vores fortsatte succes ligger. I dag udfordrer vi konstant os selv og vores medarbejdere. Vi kigger hele tiden efter potentialerne til forbedring, fortæller Jesper Ladegaard, der nu også selv fungerer som Stifindercoach på Stifinderuddannelsen.

Proaktive igangsættere

Jesper Ladegaard og Michael Seidenfaden nøjes ikke kun med at nyde en aktiv fritid året rundt, de inspirerer og skaber den i høj grad også for andre. En del af det, der driver virksomheden fremad, og får glade kunder til at komme igen og igen, er nemlig selve kombinationen af fantastiske produkter, spændende events, eventyrlige rejser indenfor jagt og fiskeri, godsjagter, god service og kvalificeret rådgivning. Her har Aktiv Fritid f.eks. en aktiv kundeklub. De arrangerer også den årlige Kyst Cup, hvor der fiskes en weekend fra Sjællands kyster. Præmien for største havørred er en fisketur til Alaska. Endelig tilbyder Aktiv Fritid firmaevents med vilde udfordringer ude i skoven. Her kan man bl.a. skyde lerduer, kaste med økse, lave mad over bål og synge sammen.

– Sidste år havde vi f.eks. Spar Nord i Køge ude i skoven. Her fik medarbejderne en stor og anderledes oplevelse af hinanden og naturen. Banken og vi har samme proaktive tilgang til vores kunder, og det skaber en god forståelse mellem os og vores bank, slutter Jesper Ladegaard, der sammen med kompagnonen er et aktiv for Køges handelsliv.

FAKTA OM AKTIV FRITID:

  • Aktiv Fritid Aps er ejet af kompagnonerne Jesper Ladegaard og Michael Seidenfaden. Gennem årene har de opbygget en produktprofil, der er karakteriseret ved jagtprodukter (våben, ammunition, jagttøj, reparation), fiskegrej og beklædning, Outdoorprodukter (alt fra soveposer, telte, rygsække til vandrestøvler og tilbehør), Functional Fashion (tøj, der både ser godt ud, og er gennemtænkt) diverse kurser, rejser og firmaevents indenfor jagt, fiskeri og teambuilding.
  • Aktiv Fritid samarbejder med Diana Jagtrejser/ Limpopo Travel og Atlantik Fiskerejser. De arrangerer også store klapjagter hos den mangeårige samarbejdspartner, Bregentved Gods, og har ansvaret for Single Gun-salget på Bregentveds professionelle jagter.
  • Virksomheden på Køge Torv omsætter for 23 mio. + moms om året, og føler stort socialt ansvar. De har altid elever i lære, og andre i flexjob el. jobtræning, fordi de har så gode rammer til at rykke folk.