Fast fragt på 49 kr. til pakkeshop i DK, og FRI fragt på køb over 500 DKK

Fast fragt på 49 kr. til pakkeshop i DK, og FRI fragt på køb over 500 DKK

Bestil en guidet fiske tur

Book en fiske guide og få personlig hjælp til at lære eller forbedre dine fisketeknikker med tips og tricks samt adgang til de bedste fiskepladser langs kysten. Perfekt for dem, der ønsker at få maksimal værdi og glæde ud af deres fiskerioplevelse. Gør din næste fisketur til en uforglemmelig oplevelse med professionel vejledning.

Guideservice – Guidning efter havørred

En guidning er ikke en sikkerhed for at du fanger fisk, men vi kan garantere dig, at du vil få nogen af de “hotteste” fiskepladser at se, som netop i denne periode du er på besøg fisker ekstra godt. Det vil sige, at vi giver dig nogle gode pladser at arbejde videre med under dine kommende dages fiskeri alene i forhold til vind og vejr og ikke mindst, så kan du altid kontakte os hvis du skulle have brug for ekstra assistance.

Det kan også være, at du har behov for at lære nogle nye pladser at kende så kan vi hjælpe dig med at lære disse pladser at kende. Det vil spare dig for mange års spildt arbejde med opsøgende arbejde og der er jo ingen grund til at gøre alle de samme fejl. Når du guides af vores fiskeguider, så vil vi gøre alt for at du får succes både på dagen, men endnu vigtigere så har du lært en masse du selv kan arbejde videre med.

Prisoversigt

Halv dag

4 timer
kr 2495 pr. guide
  • 4 timer
  • Inkluderer frokost
  • Max 4 personer

Hel dag

8 timer
kr 3495 pr. guide
  • 8 timer
  • Inkluderer frokost
  • Max 4 personer

Havørredfiskeri er den primære grund til, at lystfiskere fra hele Danmark strømmer til Stevns hvert år. Stevns er et unikt og fantastisk sted, der tiltrækker mange tilbagevendende lystfiskere, som ønsker at nyde vores kystfiskeri. Her finder du et væld af fiskemuligheder, lige fra rev til sandstrande og Klintekysten.

Det er vigtigt at bemærke, at Stevns ikke er en destination, hvor du fanger 20 fisk på en dag. Hvis det er det, du søger, er Stevns måske ikke det rette valg for dig. Men hvis du leder efter en unik lystfiskerioplevelse og værdsætter tilfredsstillelsen ved at fange fisk med “merværdi”, er Stevns det perfekte sted for dig.

Fluefiskeri, spinfiskeri og bombardafiskeri er de foretrukne teknikker til at fange havørred her. Disse fisk er kendt for deres styrke, når de bider på krogen. Mens de typisk måler mellem 35 cm og 55 cm, kan du også være heldig at fange havørred på imponerende størrelser mellem 60 cm og 80 cm. At fange en havørred fra kysten er en særlig oplevelse, som mange lystfiskere drømmer om.

Havørred kan fanges året rundt,
men hver sæson har sit eget særpræg.

Forår

Sen vinter og tidlig forår markerer perioden, hvor havørred vender tilbage til havet efter gydning i åerne. Marts, april og maj er særligt aktive måneder for havørred, som søger føde tæt på kysten. Disse måneder kan byder på et helt sindssygt fiskeri langs kystlinjen og er derfor blandt de bedste tidspunkter for lystfiskeri her. Selvom der er mange aktive havørreder nær kysten, er det vigtigt at være opmærksom og bevæge sig rundt under fiskeriet for at finde dem.

Sommer

Når vandtemperaturen stiger, øges havørredens salttolerance tilsvarende. Dog kan vandtemperaturen langs kysten blive for høj, særligt omkring juni, hvilket får havørreden til at trække sig væk fra stranden og mod dybere, køligere vande. Dette markerer starten på klintefiskeriet, som er særligt karakteristisk for sommerperioden på Stevns.


Sommeren er en tid, hvor lystfiskere drager fordel af de smukke og lyse sommeraftener ved at holde sig ved kysten og fiske om aftenen, om natten og ved solopgang. Dette kan være meget givtigt og resultere i gode fangster.

Efterår

På dette tidspunkt har størstedelen af havørrederne brugt foråret og sommeren på at spise sig mætte og er nu klar til den udfordrende gydevandring i efteråret, hvor de opbygger deres beholdning af rogn og soft-rogn. Efterårsvandringen foregår typisk i august til september. Vi vil i disse måneder se masser af fisk på pladserne men de er svær at få i tale, dette er en helt unikt for efterårs fiskeriet.

Vinter

Hvor på havørredfiskeri i de kolde måneder ikke er det sjoveste andre steder i landet. Kan havørred fiskeriet mellem december og februar noget af det bedste man kan finde på Stevns. Vandet er koldt og fiskene skal nu her trigges noget mere om vinteren, de ørreder der ikke er i å for at gyde, en stærk tendens til at danne stimer og jage sammen. Hvis man her finder en stime kan man have noget helt sindssygt fiskeri på Stevns.

Din guide: Kristian Skopljak

”At se en fange sin første havørred eller være med til den oplevelse at det er en af de størst, er en helt speciel det er et af de magiske øjeblikke, jeg nyder ved at have kunder med ude. Jeg glæder mig til at dele disse øjeblikke med dig i fremtiden!”

Kristian er virkelig en passioneret fisker og en meget behagelig person, altid klar til at byde dig velkommen med et smil. Han blev relativt tidligt i sin alder en meget dygtig fluefisker han har blandt andet deltaget i Danmarks Mesterskaberne i fluebinding som junior.

Ud over fluefiskeriet elsker Kristian også at komme ud med spinnestangen og give den gas lans de flotte strækninger vi har på Stevns.

Kristian har fisket siden han kunne gå med sin far. Han har fisket langs de danske kyster på Stevns siden sin barndom. Og har haft noget helt sindssygt fiskeri på Stevns.

Stevns er et unigtsted for Kristian, da han har lagt en masse timer i strækningerne langs Stevns samt brugt utallig timer i at se på vejret hvornår hvilken plads fisker bedste.

Ud over fiskeriet på Stevns, er Kristian også Juniorleder i den lokale Fiskeklub i køge, her hjælper han unge med fiskeriet og håber en dag at det er dem som kommer til at vise ham nogle nye teknikere til fiskeriet.

Kristian stå også til dagligt i butikken hvor du kan finde ham i fiskeafdeligen hvor han deler ud af viden samt rådgiver kunder til det helt rigtig grej du skal bruge. Så hvis du har spørgsmål til grejet, kan du altid komme forbi og hører ham han stå altid klar og byde dig velkommen med et smil.

En rigtig guide fisker aldrig sammen med kunden!

Vi fisker aldrig sammen med kunden når vi guider. Vi vil være der 100 % for dig som kunde på dagen ,så du lære mest muligt og får størst udbytte af din guidning. Inden vi siger farvel til hinanden når guidingen er slut vil du få ekstra pladser udleveret, så du har et par ekstra fiskepladser til resten af dagen. Du er vores kunde og vi vil gøre alt for at du føler dig godt behandlet hele dagen. Da vi gå meget op i at du er tilfreds med dagens forløb.

Grej til Kystfiskeriet

Generelt:

Waders er et must – plus beklædning efter vejr og vind

Fluefiskeri:

Den foretrukne stang til Kysten:

9′ #6 fluestang med en fighting butt

Mulige reserve stænger:

9′ #5 eller 9′ #7 stænger

#5-7 hjul med 100 m 30 lb backing

Klasse 5 stang = 14 g flueline

Klasse 6 stang = 16 g flueline

Klasse 7 stang = 18 g flueline

Taperede forfang – 0,23-0,33 mm

Tippet materiale -0,21-0,33 mm

Spinnefiskeri:

Spinnestænger i 9-10 fod med kastevægt mellem ca. 10-40 gram er oplagt

Spinnehjul i størrelse 2500-4000 er passende og gerne med fletline.

Gennemløber eller fastmonteret blink i en kastevægt 10-40g

Tag personlig kontakt

Kristian Skopljak

Kyst-Guide

+45 31 36 60 10   •   fiskeri@aktivfritid.dk